Printer Friendly Version Председнички избори 2017. године - пријава за гласање у иностранству @ 3 March 2017 06:38 PM

ИЗБОРИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ -

АМБАСАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У НИКОЗИЈИ ОБЈАВЉУЈЕ ЈАВНИ ОГЛАС ПОВОДОМ ПРЕДСЕДНИЧКИХ ИЗБОРА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ, 2. АПРИЛА 2017.ГОДИНЕ

 

Позивају се држављани Републике Србије са боравком у Републици  Кипар, да се упишу у бирачки списак за гласаче који бораве у иностранству. У складу са законским роковима за закључивање бирачких спискова, пријаве ће се примати најкасније до суботе 11. марта 2017. године, до 24.00 часа по локалном времену.   Пријаву можете преузети овде. Попуњен и потписан формулар, заједно са копијом важећег пасоша, личне карте Републике Србије или возачке дозволе на којој је уписан ЈМБГ потребно је доставити Амбасади у Никозији поштом, факсом или е-mail-ом. 

Адреса: Embassy of the Republic of Serbia Vasilisis Olgas 2, Nicosia;

факс: (00357) 22 775 910;

Е-mail: nikozija.racun@serbia.org.cy

Провера да ли је лице уписано у Јединствени бирачки списак се може извршити електронским путем преко следећег линка: http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal Уколико лице није уписано у Јединствени бирачки списак, преко Амбасаде се може поднети захтев за упис у Јединствени бирачки списак. Образац захтева можете преузети овде. У том случају, неопходно је поднети истовремено захтев за упис у Јединствени бирачки списак и захтев за упис у бирачки списак података да ће бирач гласати у иностранству.

Амбасада ће, по добијању коначног бирачког списка од Републичке изборне комисије, упутити позиве за евентуално гласање у колико услови за отварање бирачког места буду испуњени.