Printer Friendly Version ДРУГИ ДАН ПОСЕТЕ КИПАРСКОГ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈИ @ 10 May 2018 02:32 PM

Председник Србије Александар Вучић приредио је данас испред Палате Србија свечани дочек за кипарског председника Никоса Анастасијадиса, који борави у дводневној посети нашој земљи. Саговорници су разговарали о билатералној сарадњи, евроинтеграцијама Србије, бриселском дијалогу, као и о актуелним дешавањима на Западном Балкану.

Председник Србије Александар Вучић уручио је Орден Републике Србије на ленти кипарском председнику Никосу Анастасијадису, а Анастасијадис је српског председника одликовао Великим орденом реда Макаријус трећи на огрлици.

Председник Кипра састао се са председницом Народне Скупштине Републике Србије Мајом Гојковић. Гојковић и Анастасијадис су се сагласили да је, традиционално добре односе, засноване на историјској блискости и пријатељству двају народа, важно додатно унапредити у бројним областима.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је данас у разговору са председником Републике Кипар Никосом Анастасијадисом да су односи двеју земаља засновани на чврстом пријатељству, историјској блискости и солидарности два народа и утемељени на пуном разумевању и узајамној подршци у заштити важних националних интереса.