Printer Friendly Version Радни састанак ППВ и МСП И. Дачића са МИП Р. Кипар Н. Христодулидисом @ 31 July 2018 01:56 PM

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас у Никозији са министром спољних послова Републике Кипар Никосом Христодулидисом.

Данашњи радни састанак представља наставак договора постигнутих током последњег сусрета у Београду 10. маја о.г., у склопу званичне посете председника Н. Анастасијадиса, када је договорено одржавање редовних консултација два министра.

Саговорници су током разговора размотрили билатералне односе Србије и Кипра, продужетак сарадње у међународним организацијама и форумима, сарадњу два министарства спољних послова и европске интеграције Р. Србије. ППВ и МСП Дачић је информисао кипарског колегу о дијалогу Београда и Приштине, док га је министар Христодулидис обавестио о актуелној ситуацији у вези са кипарским проблемом. Двојица министара су разматрала потребу организовања сарадње кипарске и српске дијаспоре, као и припрему за одржавање наредне заједничке седнице две Владе.

Министар Н. Христодулидис је поновио да Р. Кипар никада неће признати ЈПНК, док је ППВ и МСП поновио безусловну подршку територијалном интегритету и суверенитету Р. Кипар.