Printer Friendly Version Отварање изложбе Музеја "Никола Тесла" у Никозији @ 6 March 2019 11:52 AM

Изложба Музеја "Никола Тесла" под називом „Тесла, дело, дух, визија“ отворена је 1. марта 2019. године у Никозији, што је у директном телевизијском укључењу пренела кипарска ТВ Омега.

Изложбу су свечано отворили амбасадор Републике Србије у Републици Кипар, Марко Благојевић и директорка Музеја "Никола Тесла" Ивона Јевтић, у присуству многобројних личности из јавног и културног живота Кипра, представника дипломатског кора, личног изасланика архиепископа КПЦ владике Григорија, као и чланова српске заједнице.

На отварању је био присутан Управни одбор Друштва кипарско-српског пријатељства, на челу са председником Ненадом Богдановићем, као и почасни конзул Р. Србије на Кипру, г. Кипрос Илијадис.

У свом говору на церемонији отварања изложбе, амбасадор Благојевић је захвалио граду Београду и управи Музеја на организацији ове поставке у Никозији. Он је том приликом истакао да ће свако, након што погледа изложбу, поставити себи питање „Како је могуће да један од највећих умова нашег времена није тема светских историјских уџбеника и обавезног школског образовања?“.

Ивона Јевтић, директорка Музеја је захвалила свима који су помогли да се изложба реализује по први пут на Кипру. Она је истакла да су путујуће изложбе и сарадња са земљама и градовима широм света одлична прилика да се покаже знаменито дело највећег научника свих времена Николе Тесле.

Изложба је реализована посредством Exagon Exhibits са Кипра и биће отворена за посетиоце до 21. априла 2019. године у оквиру Сајма у Никозији.