Printer Friendly Version Посета делегације покрајинске владе Републике Србије Републици Кипар коју је предводио др Вук Радојевић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство @ 4 June 2019 08:44 AM

Делегација покрајинске владе, коју је предводио секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, боравила је у радној посети Републици Кипар, у периоду од 21. до 23. маја 2019. године, током које је одржала низ састанака са представницима Министарства пољопривреде, руралног развоја и животне средине Р. Кипар.

На састанку са министром пољопривреде Костас Кадисом, разговарано је о начинима унапређења сарадње две државе у области пољопривреде. Посебно је истакнута потреба јачања сарадње у научно-истраживачкој области због све веће употребе информационих технологија у пољопривреди, и у том смислу наглашена улога Пољопривредног факултета у Новом Саду и Института Биосенс.

Ресорни секретар Радојевић је разговарао и са директорима Управе за шуме и Управе за воде при Министарству пољопривреде Р. Кипар, као и са директором Агенције за осигурање у пољопривреди и кипарске Агенције за аграрна плаћања.

Поред овога, делегација је обишла експерименталну фарму за сточарску производњу и експерименталну станицу за биљну производњу Пољопривредног истраживачког института, као и винарију произвођача чије инвестиције су финансиране средствима ЕУ.