Printer Friendly Version ПРЕМИНУО ВЕЛИКИ ПРИЈАТЕЉ СРБИЈЕ Њ.Е. ДИМИТРИС ХРИСТОФИАС @ 1 July 2019 02:30 PM

ПРЕМИНУО ВЕЛИКИ ПРИЈАТЕЉ СРБИЈЕ Њ.Е. ДИМИТРИС ХРИСТОФИАС

Њ. Е. Димитрис Христофиас преминуо је 21. јуна. 2019.г. Дужност председника Републике Кипар обављао је у периоду између 2008. и 2013. године.

Њ. Е. Димитрис Христофиас српској јавности познат је још од 1999. године, када је као Генерални секретар политичке партије АКЕЛ предводио демонстрације против НАТО агресије на СР Југославију, увек је храбро и безрезервно подржавао српски народ и Србију.

Амбасадор Републике Србије Марко Благојевић, уписао се у књиге жалости које су биле отворене тим поводом 24. јуна у председничкој палати и у седишту партије АКЕЛ, а затим присуствовао комеморацији и парастосу који је обављен 25.јуна у цркви Божје Мудрости у Никозији.

Поводом његове смрти, поруке саучешћа породици, партији и Влади Кипра упутили су председник Републике Србије Александар Вучић, Ивица Дачић први потпредседник Владе и министар спољних послова, бивши председник Републике Србије Томислав Николић, бивши министар спољних послова Иван Мркић, бројни лидери партија, међу којима председник Социјалистичке партије Србије и многе друге личности из јавног и политичког живота Србије.

Њ.Е. Димитриса Христофиаса памтићемо као великог пријатеља Србије и српског народа.