Printer Friendly Version Посета делегације Града Новог Сада Републици Кипар, на челу са градоначелником Милошем Вучевићем @ 8 July 2019 01:27 PM

Делегација града Новог Сада, на челу са градоначелником Милошем Вучевићем, боравила је 4. и 5. јула 2019. године у дводневној посети Републици Кипар.

Тим поводом, делегација се састала са градоначелницима општина Никозија, Строволос и Агланџа у Градској кући у Никозији, са којима је разговарано о могућностима унапређења сарадње у области културе, образовања, омладинске политике, туризма и привреде.

Две стране су размениле мишљења о заједничким темама из области локалних самоуправа. Кипарску страну су посебно занимала искуства Новог Сада као Омладинске престонице Европе за 2019. годину и Европске престонице културе за 2020. годину.

Поред тога, делегација се у Министарству спољних послова Р. Кипар састала са политичким директором Ј. Шакалисом. На састанку је оцењено да одлични политички односи и историјске везе два народа умногоме доприносе повезивању људи и градова Србије и Кипра, те да постоје велике могућности за даље јачање тих односа у бројним областима.

Градоначелник Вучевић се у просторијама Амбасаде Р. Србије у Никозији састао и са члановима Управног одбора Друштва кипарско-српског пријатељства, који су представили Друштво. Размотрене су могућности успостављање конкретне сарадње у наредном периоду.