Printer Friendly Version Посета делегације Народне скупштине Републике Србије Републици Кипар @ 8 July 2019 02:06 PM

Делегација Народне скупштине Р. Србије боравила у званичној посети Р. Кипар у периоду од 3. до 6. јула 2019. године, на позив кипарске стране.

Делегацију, коју су предводили председник Одбора за спољне послове, проф. др Жарко Обрадовић, и председница Групе пријатељства са Кипром, Биљана Пантић Пиља, чинили су представници Одбора за спољне послове НС РС (Љиљана Малушић и Никола Савић) и представници Групе пријатељства са Кипром (Драгана Баришић и Станислава Јаношевић).

Током посете, делегација се састала са председником Представничког дома, Деметрисом Силурисом, председником Одбора за спољне и европске послове и Групе пријатељства са Србијом, Јоргосом Лиликасом, као и са министром одбране Савасoм Ангелидисом.

На састанцима је констатован висок ниво политичких односа и сарадње две државе и изражена захвалност за обострану подршку у очувању циљева од националног интереса. 

Размотрене су могућности за даље развијање парламентарне сарадње на основу Меморандума о разумевању о сарадњи два Парламента, који је потписан прошле године у Београду.

Утврђено је да постоји значајан потенцијал за унапређење трговинске размене и економске сарадње у целини. Договорено је да се настави међусобна подршка у међународним форумима.

Другог дана посете делегација је имала сусрет са представницима окупиране општине Фамагуста.