Printer Friendly Version Учешће државног секретара МСП Немање Стевановића на свечаном отварању 20. светске конференције о кипарској дијаспори, која се одржава у Никозији од 27. до 30. августа 2019. године @ 28 August 2019 09:18 AM

 

Државни секретар Министарства спољних послова Републике Србије, Немања Стевановић учествовао је на свечаном отварању 20. светске конференције о кипарској дијаспори, која се одржава у Никозији од 27. до 30. августа 2019. године.

Конференцији, коју је у уторак 27. августа о.г. свечано отворио ПР Р. Кипар Н. Анастасијадис, присуствовали су представници кипарске дијаспоре из САД, Велике Британије, Аустралије и других земаља, као и заменик министра спољних послова Грчке за дијаспору А. Диаматарис, министарка за дијаспору Румуније Н. Е. Интотеро, високи комесар за дијаспору Јерменије З. Ј. Сананиан и председавајући Јеврејске агенције за Израел И. Херцог.

Уводно обраћање на церемонији отварања конференције имали су председнички комесар Ф. Фотију (као домаћин конференције), председник Светске организације прекоморских Кипрана (ПОМАК) А. Папаеврипидис, председник Међународног координационог комитета-Правда за Кипар (ПСЕКА) Ф. Христофер и председник омладине Светске организације прекоморских Кипрана (НЕПОМАК) Х. Тутон.

На маргинама конференције, државни секретар Стевановић састао се одвојено са ПР Представничког дома Р. Кипар, Димитрисом Силурисом, као и са сталним секретаром МИП Р. Кипар Тасосом Ционисом, са којима је разговарао о унапређењу билатералних односа и сарадње између две државе.