Printer Friendly Version Посета делегације кипарских привредника Р. Србији @ 8 October 2019 11:21 AM

Делегација привредника са Кипра, коју је предводио почасни конзул Р. Србије на Кипру Кипрос Илијадис, председник комапније „Vassos Eliades LTD“, боравила је у Србији од 9. до 13. септембра 2019. године.

Поред К. Илијадиса, делегацију су чинили: потпредседник Управног одбора компаније „Vassos Eliades LTD“ Васос Илијадис, члан Управног одбора Привредне коморе Кипра И. Ставру, потпредседник Привредне коморе Кипра и власник компаније „Mitsides“ Динос Мицидис и представник магазина „The Economist“ за Југоисточну Европу, Јанис Георгулас.

Током четвородневне посете, коју је организовао амбасадор Р. Србије у Никозији М. Благојевић, делегација кипарских привредника се састала са првим потпредседником Владе и МСП И. Дачићем, министарком за европске интеграције Ј. Јоксимовић, специјалним саветником председника Р. Србије задуженим за директна страна улагања Д. Цицмилом, директором Канцеларије за КиМ М. Ђурићем, државним секретаром МСП Н. Стевановићем, потпредседником Владе АП Војводине Ђ. Милићевићем, покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство В. Радојевићем и градоначелником Новог Сада М. Вучевићем.

Осим наведених састанака са званичницима Р. Србије, делегација кипарских привредника се састала и са представницима Привредне коморе Србије, Привредне коморе Војводине, Развојне агенције Србије, Развојне агенције Војводине, Завода за израду новчаница (ЗИН), представницима компаније YUMCO и TRAYAL, као и представницима задругара Србије и произвођачима домаћих ракија и вина.

Посета је, од стране кипарских привредника, оцењена као изузетно успешна, акценат на готово свим састанцима је био на изналажењу могућности за повећањем трговинске размене између Кипра и Р. Србије, као и инвестицијама привредника РК у РС.