Printer Friendly Version ЧЕСТИТКЕ ПРЕДСЕДНИКА НИКОСА АНАСТАСИЈАДИСА ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ @ 24 February 2020 06:45 AM

Поводом обележавања Дана државности Републике Србије, Амбасада у Никозији и почасни конзул Кипрос Илијадис организовали су 14. 02. 2020. године свечани пријем у хотелу Хилтон Никозија, коме су присуствовали представници политичког и јавног живота Кипра, дипломатског кора и српске дијаспоре.

Као специјални изасланик председника Републике Кипар, пријему је присуствовао председнички комесар за хуманитарна питања Фотис Фотију. У говору, који је том приликом одржао, између осталог је пренео најискреније честитке председника Никоса Анастасијадиса упућене председнику Србије Александру Вучићу и целом српском народу. Још једном је поновио чврст и принципијелни став Владе Р. Кипар суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије, као и подршку њеним европским интеграцијама.

Амбасадор Благојевић је у свом говору истакао да Републике Србија подржава суверенитет и суверено право Републике Кипар да истражује и користи природна богатства у својој ексклузивној економској зони, и поновио подршку Републике Србије напорима Републике Кипар у погледу постизања правичног и одрживог решења кипарског проблема.