Printer Friendly Version ДОЗВОЉЕН УЛАЗАК ДРЖАВЉАНИМА Р. СРБИЈЕ НА КИПАР @ 29 June 2020 01:18 PM

Министарство здравља Р. Кипар извршило је процену епидемиолошке опасности у другим земљама у вези са вирусом CoVID-19, на основу чега је ажурирана листа земаља чијим држављанима се дозвољава улазак на територију Р. Кипар и са којима ће се успоставити директан авио саобраћај.

Категорија Α – Земље ниског ризика према тренутној ситуацији Аустралија, Аустрија, Хрватска, Чешка, Данска, Естонија, Финска, Немачка, Грчка, Швајцарска, Јапан, Мађарска, Исланд, Летонија, Лихтенштајн, Литванија, Луксембург, Малта, Норвешка, Словачка, Словенија, Јужна Кореја.

Путници који долазе из земаља категорије А није потребно да раде тест на вирус корона.

Категорија Б-Земље са потенцијално мањим ризиком, али свакако већим у односу на категорију А Бугарска, Белгија, Француска, Ирска, Израел, Италија, Либан, Јордан, Холандија, Шпанија, Пољска, Румунија, Србија и Уједињени Арапски Емирати.

Путници из земаља категорије Б ће морати да покажу негативан тест на вирус корона урађен до 72 сата пре доласка на Кипар (PCR тест).

Сви путници који путују на Кипар, без обзира на категорију, морају да имају кипарску пропусницу за лет (CyprusFlightPass), да би им било дозвољено укрцавање.

Сва неопходна документа могу да се нађу и попуне електронски на електронској платформи, у току 24 сата пре лета: https://www.cyprusflightpass.gov.cy

У циљу безбедности јавног здравља, Министарство здравља је објавило да ће се спроводити насумична тестирања путника из обе категорије који долазе на Кипар, без обзира на поседовање негативног теста.