Printer Friendly Version Друга годишња Скупштина Друштва српско-кипарског пријатељства @ 7 July 2020 11:26 AM

ДРУГА ГОДИШЊА СКУПШТИНА ДРУШТВА СРПСКО-КИПАРСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА

У суботу 4. јула 2020. године у винарији Василиадис у Омодосу, одржана је друга годишња Скупштина Друштва српско-кипарског пријатељства, којој је присуствовало преко 40 учесника.

Председник Управног одбора Друштва, Н. Богдановић је отворио рад Скупштине, након чега је уследило обраћање амбасадора РС у Никозији, М. Благојевића, док је секретар Управног одбора, А. Трзин информисала присутне о статусу регистрације Друштва, које улази у завршну фазу.

Током дискусије која је уследила, делегати на Скупштини су предлагали конкретна решења о функционисању ове организације, а која су везана за чланарину, израду интернет портала ради брже комуникације.

Поред тога, дискутовало се и о другим проблемима са којима се сусреће српска заједница на Кипру. Скупштини су присуствовали чланови Управног одбора: С. Јанковић и Д. Николић-Христу, амбасадор у МИП Кипра, Д. Теофилакту, мајор Никола Перић, начелник Одељења за операције у Мисији УН на Кипру.

Након Скупштине уследио је коктел за све присутне, на којем су почасни гости били Х. Василијадис, власник винарије и угледни кипарски адвокат, којем је том приликом уручен поклон- макета манастира Пећка патријаршија у знак захвалности за изузетно гостопримство и пријатељство према српском народу; амбасадор Кубе у РК, О. Р. Леифа и амбасадор Бугарске у РК, Љ. Тодоров са породицама.