Printer Friendly Version ОДЛУКА ЏУДО САВЕЗА РЕПУБЛИКЕ КИПАР ДА ДОДЕЛИ ТИТУЛУ ДОЖИВОТНОГ ПОЧАСНОГ ПРЕДСЕДНИКА ЏУДО САВЕЗА СТАНИСЛАВУ ЈАНКОВИЋУ @ 15 October 2020 12:11 PM

ОДЛУКА ЏУДО САВЕЗА РЕПУБЛИКЕ КИПАР ДА ДОДЕЛИ ТИТУЛУ ДОЖИВОТНОГ ПОЧАСНОГ ПРЕДСЕДНИКА ЏУДО САВЕЗА СТАНИСЛАВУ ЈАНКОВИЋУ

Амбасадор Републике Србије г. Марко Благојевић примио је и званично честитао г. Станиславу Јанковићу доделу титуле доживотног почасног председника Џудо савеза Републике Кипар, честитао му је и на свим успесима које је остварио и на афирмацији ове племените вештине широм света, током своје шездесетогодишње каријере.

Амбасадор је нагласио допринос г. Станислава Јанковића развоју борилачких вештина у Републици Кипар и промоцији и јачању спортских веза између две државе. Пријемом је, уједно, обележен јубилеј његовог шездесетогодишњег бављења овим спортом и достизање највишег мајсторског звања у џудоу.

Велики учитељ џудоа, г. Станислав Јанковић, мајстор 7. дан, од свог доласка на Кипар и обављања функције председника Џудо савеза, селектора и инструктора националног тима, најзаслужнији је за развој и изузетне резултате на међународним такмичењима које су остварили кипарски џудисти последње три деценије, као и за популарност овог спорта међу младим Кипранима.

Амбасадор је истакао да се уверио, да је г. Станислав Јанковић узор својим ученицима не само у професионалном, борилачком смислу, већ и својим личним људским квалитетима и угледом који је стекао у кипарском друштву и међународним круговима, нагласивши да у учитељском позиву, нема веће награде.