Printer Friendly Version АМБСАДОР МАРКО БЛАГОЈЕВИЋ САСТАО СЕ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА РЕПУБЛИКЕ КИПАР АДАМОСОМ АДАМУОМ @ 18 February 2021 10:15 AM

АМБСАДОР МАРКО БЛАГОЈЕВИЋ САСТАО СЕ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА РЕПУБЛИКЕ КИПАР АДАМОСОМ АДАМУОМ

Амбасадор Р. Србије у Р. Кипар, Њ.Е. Марко Благојевић, састао се 17. фебруара са ПР ПД РК, Њ.Е. др Адамосом Адамуом, са којим је разговарао о актуелним темама, значајним за обе земље.

Амбасадор Благојевић је поновио безусловну подршку РС суверенитету и интегритету РК и решавању кипарског питања на основу релевантних резолуција УН-а. Захвалио је на константној подршци Кипра у вези са европским путем Србије и проблемом Косова и Метохије.

Председник ПД РК Адаму је потврдио братске односе Кипра и Србије и захвалио на ставу који Србија има у вези са кипарским питањем, изјавивши да Србија има пуну подршку Кипра на њеном европском путу.

Амбасадор је упознао ПР ПД РК о успесима које РС постиже са вакцинисањем својих грађана, о помоћи коју РС пружа земљама у региону и изразио жаљење што преко Ковакс система у регион западног Балкана још није стигла ниједна вакцина.

Такође, изнео је податке о економским показатељима и плану помоћи привреди и држављанима РС, који потврђују да је и на овом пољу Србија прва у региону.

Председник ПД РК Адаму је, такође, констатовао да је упознат са изузетним резултатима РС на пољу економије и вакцинације и обавестио свог саговорника да је РК прва у ЕУ по броју тестираних грађана.

Након што су потврдили изузетно добре односе и сарадњу двеју земаља, амбасадор Благојевић је уручио председнику ПД РК позив председника Народне скупштине РС да посети Србију, што је он са задовољством прихватио.