Printer Friendly Version УНАПРЕЂЕЊЕ ПОЛИТИЧКЕ И ПРИВРЕДНЕ САРАДЊЕ СА КИПРОМ @ 2 March 2021 04:46 PM

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором Републике Кипар у Србији Деметриосом Теофилактуом о наставку и унапређењу политичке и привредне сарадње, нарочито у областима образовања и научног истраживања.

Брнабић је исказала захвалност свом саговорнику на подршци Кипра на убрзању процеса евроинтеграција, посебно када је реч о отварању поглавља у преговарачком процесу.

Она је додала да је континуирана подршка Кипра суверенитету и територијалном интегритету Србије од изузетног значаја, и посебно истакла подршку Кипра у настојању Београда да се обнови дијалог са Приштином.

Премијерка је, говорећи о привредној и инвестиционој сарадњи, истакла да простора за унапређење има и да Кипар на том пољу може у потпуности да рачуна на подршку Владе Србије.

Теофилакту је пренео захвалност Брнабић због великог значаја који придаје односима са Републиком Кипар, а када је реч о економској сарадњи, посебно је истакао област ИТ технологија, рекавши да наша земља постиже запажене резултате на том пољу.

Амбасадор је такође честитао премијерки Србије на добро организованој масовној вакцинацији становништва против заразне болести Ковид-19, истакавши да је и Кипар предузео одговарајуће мере.

На састанку је речено и да би трећа заједничка седница влада двеју земаља требало да се одржи ове године у Београду.

Београд, 02. март 2021. године