Printer Friendly Version ШЕФОВИ ДИПЛОМАТИЈЕ КИПРА И ГРЧКЕ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ СА МИНИСТРОМ СЕЛАКОВИЋЕМ @ 7 April 2021 06:10 AM

Делегација Грчке посетила компанију „Ал Дахра Србија‟

Министри спољних послова и руралног развоја и хране Грчке Николас Дендијас и Спилиос Ливанос посетили су данас поподне, у пратњи шефа српске дипломатије Николе Селаковића компанију „Ал Дахра Србија‟ у Падинској Скели.

Гости из Грчке и Kипра показали су интересовање за размену искустава са „Ал Дахром", која је власник имовине Пољопривредне корпорације Београд (ПKБ), као и за заједничке инвестиције у пољопривреди.

Mинистар пољопривреде Бранислав Недимовић састао се са Ливаносом раније и том тим поводом пренео да су Грчке компаније заинтересоване за улагање у Србију.

Раније данас, шефови дипломатија Србије, Грчке и Kипра одржали су трилатерални састанак на коме су разговарали о јачању сарадње трију држава, као и европској будућности наше земље. Постигнут је договор да сваких шест месеци одржавају такве састанке, као и да ће следећи бити одржан у Солуну.

Шеф српске дипломатије испратио је вечерас на аеродрому „Никола Тесла‟ министре иностраних послова и високе делегације две земље, који су завршили посету нашој земљи.