Printer Friendly Version ВАЖНО: ВАКЦИНАЦИЈА ДРЖАВЉАНА СРБИЈЕ НА ТЕРИТОРИЈИ РЕПУБЛИКЕ КИПАР @ 25 May 2021 07:18 AM

ВАЖНО: ВАКЦИНАЦИЈА ДРЖАВЉАНА СРБИЈЕ НА ТЕРИТОРИЈИ РЕПУБЛИКЕ КИПАР

У вези са бројним упитима наших грађана, обавештавамо да је у складу са законима Републике Кипар, само Министарство здравља РК надлежно и одговорно за организовање вакцинисања становништва против вируса Ковид-19 на територији РК.

Такође, у складу са законима РК, само вакцине које је признала Европска агенција за лекове могу се употребљавати на територији РК за вакцинацију, а то су следеће: Биотек/Фајзер, Модерна, АстраЗенека, Џонсон & Џонсон.

Амбасада Републике Србије не може да организује вакцинацију на територији Републике Кипар. Сви држављани Србије могу да се вакцинишу у Србији по важећим процедурама.

Држављани Србије који живе и бораве на Кипру, уколико су пријављени у национални здравствени систем (ГЕСИ), могу да закажу вакцинацију путем електронског портала за вакцинацију:

https://login.gesy.org.cy/

Уколико нису корисници здравственог система ГЕСИ, могу попунити захтев за вакцинацију на територији РК и послати га на електронску адресу Министарства здравља РК. Информације о овој процедури могу се наћи на следећем линку:

https://www.pio.gov.cy/coronavirus/uploads/Application

Након одобрења захтева, биће обавештени телефоном или електронском поштом о термину и датуму вакцинације, као и о вакцини која ће им бити понуђена о трошку РК.