Printer Friendly Version СРБИЈУ И КИПАР ВЕЗУЈУ БЛИСКОСТ И СОЛИДАРНОСТ @ 2 November 2021 08:28 AM

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је данас, у разговору са председницом Представничког дома Републике Кипар Анитом Димитрију, да две земље повезују чврсто пријатељство, историјски потврђена блискост и солидарност између два народа, утемељена на пуном разумевању и дугогодишњој узајамној подршци.

Брнабић је истакла да Србија цени подршку Кипра њеном путу ка ЕУ и активно ангажовање на убрзању процеса приступања Европској унији држава региона западног Балкана, сматрајући да једино таква политика осигурава стабилност и мир у региону и Европи.

Премијерка је, имајући у виду да је обострани интерес унапређење односа на економском плану, нарочито у тренутку одржавања стабилности економија у епидемиолошкој кризи, изразила очекивање да ће се успоставити услови и за одржавање треће заједничке седнице двеју влада.

Она је подвукла да Србија подржава и наставак сарадње у трилатералном формату Србија–Грчка–Кипар, као и унапређење парламентарне сарадње наших држава.

Брнабић је честитала Анити Димитрију на мандату, пре свега као првој жени на челу кипарског парламента и најмлађој председници једне од најважнијих институција у држави.

Председница Представничког дома Кипра поновила је да ова држава има принципијелан став по питању очувања суверенитета и територијалног интегритета, истичући да ће Кипар наставити да подржава дијалог Београда и Приштине, уз пуну имплементацију Бриселског споразума.

Извор/Фото: www.srbija.gov.rs