Printer Friendly Version СЕЛАКОВИЋ: ИЗУЗЕТНИ ПОЛИТИЧКИ ОДНОСИ СРБИЈЕ И КИПРА @ 1 April 2022 09:16 PM

01. апр 2022.

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је данас са амбасадором Републике Кипар Димитриосом Теофилактуом.

Констатујући традиционално пријатељство и односе који се темеље на разумевању и узајамној подршци у заштити националних интереса, Селаковић је истакао да Србија придаје велики значај укупној сарадњи са Републиком Кипар.

Министар је изразио задовољство изузетним политичком односима две земље, рекавши да током ове године очекујемо министра иностраних послова Јаниса Касулидиса у званичној посети Србији.

Селаковић је навео и да је наша земља јасно опредељена за јачање привредне сарадње са Кипром, посебно нагласивши да је Србија заинтересована за унапређење сарадње у области инвестиција.

Шеф српске дипломатије посебно је захвалио Кипру на јасном ставу о непризнавању тзв. Косова, као и на подршци коју пружа нашој земљи у међународним организацијама.

Такође, министар је нагласио да Србија пружа пуну и безрезервну подршку територијалном интегритету и суверенитету Кипра. Када је реч о европском путу Србије, Селаковић је нагласио да нам је драгоцена активна подршка Кипра, уједно захваливши на ангажовању кипарских пријатеља на убрзању наших евроинтеграција.

Извор/Фото: www.mfa.gov.rs