Printer Friendly Version ЛЕТЊИ КАМП СРПСКОГ ЈЕЗИКА @ 5 May 2022 10:44 AM

ЛЕТЊИ КАМП СРПСКОГ ЈЕЗИКА

У оквиру пројеката "Летњи камп српског као завичајног језика" Академска српска асоцијација позива све припраднике српске дијаспоре од 18 до 22 године да се пријаве на летњи камп који ће се одржати у Нишу.

Рок за пријаве је 28. 5. 2022. године путем сајта https://asasocijacija.com/prijava-ucenika-za-letnji-kamp-srpskog-kao-zavicajnog-jezika

Под покровитељством Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова летњи камп ће се одржати у периоду од 11. 7. до 17. 7. 2022. године.

Циљ пројекта је учење, чување и неговање српског језика и ћириличног писма, као и повезивање младих из свих крајева света, и то путем часова српског као завичајног језика.

Учесници ће поред учења и усавршавања српског као завичајног језика моћи да се друже са вршњацима из свих крајева света и Србије, као и да уче о српској историји, култури и традицији кроз различите радионице (историјска, фолклорна, спортска, радионица старих заната, итд.), а такође ће се упознати са знаменитостима Ниша и околине.

Након завршетка кампа сви учесници ће добити потврде о похађању летњег кампа које издаје Академска српска асоцијација.

Број места је ограничен. Првих 10 пријављених учесника имаће бесплатан смештај и храну (3 оброка дневно), док ће програмски садржај бити финансиран кроз донације самих учесника.

За више информација можете се обратити Академској српској асоцијацији на имејл адресу asasocijacija@gmail.com, или путем Вибера на број телефона +381 64 2331666.