Printer Friendly Version НАРОДНИ ПОСЛАНИК Α. ЧОТРИЋ НА КИПРУ @ 21 March 2023 04:06 PM

Александар Чотрић, народни посланик и шеф сталне делегације Народне скупштине Републике Србије у Интерпарламентарној скупштини православља, учествовао је на седници ИСП, која је одржана у Р. Кипар, од 16. до 19. марта о. г.

Чотрић је у оквиру делегације ИСП имао сусрете с председником РК Никосом Христодулидисом, председницом Дома представника РК Анитом Димитрију, министром иностраних послова РК Константиносом Комбосом, и кипарским архиепископом Георгиосом. Захвалио се високим кипарским званичницима на принципијелном ставу Р. Кипар о непризнавању једнострано проглашене независности Косова, као и на подршци европским интеграцијама наше земље. Уједно, истакао је подршку Србије територијалном интегритету Кипра и настојањима да се на миран начин поново дође до уједињења подељеног острва.

Посланик Чотрић се током боравка на Кипру састао и са амбасадором Републике Србије Марком Благојевићем, упознао га са закључцима донетим на заседању ИСП и разговорима са кипарским званичницима. Амбасадор Благојевић је информисао посланика о односима Р. Србије и Р. Кипар, за које је нагласио да су на највишем нивоу у свим областима сарадње између две пријатељске земље.