Printer Friendly Version СКУП СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ И СКУПШТИНА ДРУШТВА КИПАРСКО-СРПСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА @ 28 March 2023 02:34 PM

У организацији Амбасаде РС у Никозији и почасног конзула РС на Кипру, г. Кипроса Илијадиса, 26. марта 2023. године, у Аја Напи је одржан скуп српске дијаспоре и скупштина Друштва кипарско-српског пријатељства.

На овом догађају су представљени српски уметници који живе и раде у РК. Приређена је изложба радова српског сликара, Миленка Стевановића, о чијем стваралаштву је кратко говорила историчарка уметности, Неда Ђорђевић. Такође, одржан је концерт класичне музике за клавир и виолину, са делима Ј. С. Баха, у извођењу Оливере Риалас и Аните Томашевић, које је представио бивши директор Симфонијског оркестра РК, Ненад Богдановић.

На самој скупштини сумиран је досадашњи рад Друштва и дискутовано је о плановима и идејама за будуће активности.

Скуп је почео отварањем изложбе, након чега је одржана скупштина Друштва, која је започета одавањем почасти свим настрадалима у злочиначком нападу НАТО земаља на СР Југославију. По завршетку скупштине, приређен је свечани коктел, за чим је уследио концерт за клавир и виолину.