Printer Friendly Version САСТАНАК АМБАСАДОРА БЛАГОЈЕВИЋА СА НОВИМ МИНИСТРОМ СПОЉНИХ ПОСЛОВА КОМБОСОМ @ 12 April 2023 02:51 PM

Амбасадор Републике Србије Марко Благојевић састао се 12. априла 2023. године са новим министром спољних послова Републике Кипар Константиносом Комбосом у Министарству спољних послова Републике Кипар. У садржајном  разговору, амбасадор се захвалио на принципијелном ставу Кипра у заштити државних и националних интереса Србије, пре свега непризнавањем једнострано проглашене независности „Косова“, као и на константној подршци коју Кипар пружа Србији на њеном путу ка ЕУ. 

Саговорници су се сложили да је веома блиске односе потребно додатно унапредити политичким дијалогом на највишем нивоу, кроз размену посета високих званичника две пријатељске земље. С тим у вези, најављене су активности које ће се реализовати у наредном периоду, укључујући посету ППВ и МО РС Милоша Вучевића Кипру и организовање заједничке седнице две владе. Амбасадор Благојевић пренео је позив ППВ и МСП РС Ивице Дачића МИП РК Комбосу да дође у званичну посету Србији, што је он са задовољством прихватио.