Printer Friendly Version САСТАНАК ПОПТРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ И МИНИСТРА ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ МИЛОША ВУЧЕВИЋА СА ПРЕДСЕДНИКОМ РЕПУБЛИКЕ КИПАР НИКОСОМ ХРИСТОДУЛИДИСОМ @ 12 June 2023 01:15 PM

Потпредседник Владе и министар одбране РС Милош Вучевић састао се у понедељак 12. јуна о. г., са председником Републике Кипар Никосом Христодулидисом, чиме је започео званичну посету Републици Кипар.

ППВ и МО Вучевић је на почетку састанка изразио задовољство због сусрета са председником Кипра Христодулидисом и прилике за разговор о досадашњој сарадњи Србије и Кипра, али и перспективама за њен даљи развој.

М. Вучевић захвалио је на подршци коју Р. Кипар пружа када је реч о очувању територијалног интегритета Републике Србије, нагласивши да је однос Србије према суверенитету Р. Кипар истоветан. Он је, такође, истакао да је сарадња у области одбране важан део свеукупних односа Србије и Кипра.

ППВ и МО Вучевић је током данашњег сусрета пренео позив председника Републике Србије Александра Вучића председнику Кипра да до краја ове године посети Београд.

Председник Р. Кипар Н. Христодулидис истакао је да су блискост и пријатељство одувек карактерисали односе Србије и Кипра захвалио се на пренетом позиву и изразио велику жељу да посети Београд.

Током званичне посете Кипру, у делегацији Министарства одбране и Војске Србије, коју предводи ППВ и МО Вучевић, налазе се и државни секретар Немања Старовић, помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, начелник Управе за људске ресурсе Генералштаба бригадни генерал Саво Иришкић, шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић, начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Небојша Свјетлица, као и амбасадор Србије на Кипру Марко Благојевић и изасланик одбране пуковник Дејан Станишић.